Skip to content Skip to footer

Κ. Φιλιππαίος: «Η σύνδεση με Πειραιά είναι καθοριστική για τη ζωή των κατοίκων της Κύθνου»!

Καθημερινά, ως Δημήτρης Μάρκος και ως kythnos.tv, δέχομαι δεκάδες παράπονα για τα δρομολόγια των πλοίων προς και από το νησί με τους αναγνώστες μας να εστιάζουν στο γεγονός ότι περιορίστηκαν εκείνα από Πειραιά.

Επειδή ούτε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας είμαι, ούτε ακτοπλοϊκή εταιρία, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δημοσιοποιώ απόψεις θεσμικών παραγόντων του νησιού για το επίμαχο θέμα, σε μία προσπάθεια να βοηθήσω. Ο κ. Κώστας Φιλιππαίος, υποψήφιος δήμαρχος Κύθνου, πήρε επίσημα θέση και σας την παραθέτω. Όποιος ή όποια επιθυμεί να κάνει κάτι αντίστοιχο, είμαι στη διάθεσή του (της):

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΙΑ

«Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο νησί μας τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Μανώλη Κουτουλάκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της πρωτοβουλίας GReco ISLANDS και αναρωτιόμαστε: Υπήρξε στο περιθώριο του συνεδρίου κάποια συζήτηση σχετικά με το μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύθνου με τον Πειραιά; Εκφράστηκε από τη Δημοτική Αρχή η δίκαιη αγανάκτηση των Θερμιωτών για την συχνότητα και την ποιότητα των δρομολογίων που αγγίζουν τα ιστορικά χαμηλά της τελευταίας τουλάχιστον 10ετίας;
Δυστυχώς οι δημότες πληροφορηθήκαμε κατόπιν εορτής την επίσκεψη του κ. Κουτουλάκη αλλά και της Γ.Γ. του υπουργείου Τουρισμού από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαφορετικά θα είχαμε να την ευκαιρία να οργανώσουμε κάποια παράσταση διαμαρτυρίας, να τους παραδώσουμε ένα ψήφισμα, να ζητήσουμε και να λάβουμε επιτέλους μια απάντηση από κάποιον υπεύθυνο για το τι πήγε στραβά! Να μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος γιατί αν και η Κύθνος σημειώνει αλματώδη αύξηση του τουρισμού, η αύξηση των δρομολογίων είναι αντιστρόφως ανάλογη; Δεν το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί; Δεν λειτούργησε η διαφημιστική καμπάνια αποτελεσματικά; Γιατί δεν απέδωσε η διαπραγμάτευση με τις εφοπλιστικές εταιρείες; Ποια διαπραγματευτικά «χαρτιά» μας κρίθηκαν ανεπαρκή; Επιτέλους υπήρξε διαπραγμάτευση; Τι θα γίνει την χειμερινή περίοδο;

Χύθηκε πολύ μελάνι αυτές τις μέρες από διάφορους παράγοντες της κοινωνίας προκειμένου να αναλυθούν ή να αναιρεθούν τα πλεονεκτήματα της συχνής σύνδεσης του νησιού μας με τον Πειραιά. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι για εμάς τους δημότες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ για την τουριστική ανάπτυξη και όχι πλεοναστική επιλογή!

Eίναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή όλων των μόνιμων κατοίκων 365 μέρες το χρόνο! Για να επισκεφτούμε έναν γιατρό, για να κάνουμε τη δουλειά μας σε μια δημόσια υπηρεσία, για να κάνουμε εμβόλιο στο παιδί μας (μιας και παιδίατρος δεν υπάρχει στο νησί) και να επιστρέψουμε την ίδια ή την επόμενη μέρα! Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας από το λιμάνι του Λαυρίου, με τον προαστιακό «που όλο έρχεται», το ταξίδι από και προς τον Πειραιά είναι η μοναδική επιλογή για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν 80-100 ευρώ για ταξί ή δεν θέλουν την πολύωρη ταλαιπωρία του Κτελ. Όχι μόνο για τους ηλικιωμένους δημότες αλλά και για κάθε ταξιδιώτη που θεωρεί ότι η βενζίνη που θα κάψει για 65 χλμ και τα κόμιστρα των διοδίων δεν συμφέρουν. Είναι δικαίωμα κάθε τουρίστα να επιλέγει αυτό που τον εξυπηρετεί και μεις οφείλουμε να του προσφέρουμε αν θέλουμε πράγματι να καθιερωθούμε ως τουριστικός προορισμός.

Το λιμάνι του Πειραιά διακινεί 20 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο! Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτη αλήθεια .Μια διαφημιστική προβολή του νησιού μας που στόχο έχει την εδραίωση της Κύθνου μας ως τουριστικού προϊόντος δεν μπορεί να αγνοεί μια τόσο μεγάλη δεξαμενή πελατών! Κανείς δεν επιτρέπεται να αγνοεί τις ανάγκες μας»!